Embed this Speech!

<script type='text/javascript' src='http://www.sweetspeeches.com/s/e/38080---tedxtallinn-erkki-peetsalu-kogukonnahuppe-ootel'></script>

Verified

TEDxTallinn - Erkki Peetsalu - Kogukonnahüppe ootel May 24, 2011

Send This Speech Embed This Speech

Favorite:

  • Favorite_star_off
  • Bg_dislike

    0

Tänaseks paarkümmend aastat Eesti meedia- ja kommunikatsioonimaastikku tallanud Erkki pühkis ühel päeval linnatolmu jalgadelt. Neljandat põlve tallinlane elab koos abikaasa Mari ja kolme pojaga juba seitsmendat aastat Haanimaal. Elu traditsioonilises hajakülas ja iseenda otsingud „väljaspool tsivilisatsiooni", st 275 km kaugusel pealinnast, on muutnud vaadet kogu tavapärasele elukorraldusele. Oleme kõik märgand, et rohujuure tasandilt tärkab põnevaid kogukondlikke algatusi, mille tähendust ühiskonnale on veel raske üheselt hinnata. Samas on selge, et kogukondades toimuv ärkamine on juba muutmas meile tuttavat ühiskonda. Ilmselt ei ole Erkki ainus, keda intrigeerib küsimus: kas kogukonnastumine on kiirelt mööduv moenähtus või ainuvõimalik arengutee ummikusse jooksvale võimu- ja rahaühiskonnale? Kas ja mille poolest võiks kõikjal üle ilma tegutsevaid ökokülasid ja siinseid kogukonnarakukesi pidada omalaadseteks majakateks, mis näitavad teed tasakaalukama ja säästvama arengu suunas.

Erkki on lõpetanud Tartu Ülikooli ajakirjanduse erialal, töötanud erinevates meediakanalites ja olnud suhtekorraldusbüroo KPMS üks asutajaid ning partner. Praegu töötab ta oma loovagentuuris Maailm, mis keskendub loovale kommunikatsioonile ja loovteraapiale. Erkki on olnud seotud mitmete kodanikualgatustega, aidates käima lükata kodanikumeedia kanalid Bioneer.ee ja Kylauudis.ee, ta on lapsevanemate loodud Rosma waldorkooli juhatuses, Eesti Ökokogukondade Ühenduse asutajaliige, kuulub Haanimiihhi nõvvokotta jm. Sel kevadel aitab ta korraldada tänavust Teeme Ära talgupäeva. Ja kõige muu kõrvalt karjatab ta koos perega oma talu heinamaal Kihnu maatõugu lambaid.

About TEDx, x = independently organized event

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized.* (*Subject to certain rules and regulations)

Telepromptor

Print transcript

Full Transcript coming soon

  • Randomspeech

Speech Sender

close [x]

You are sending:

TEDxTallinn - Erkki Peetsalu - Kogukonnahüppe ootel- May 24, 2011

- - -
Send to:

We welcome any and all feedback for Sweet Speeches! Speak your mind!